Eğitmenlere Tavsiyelerimiz

Kullandığınız internet hattı ne kadar hızlı olursa olsun;

  • Kullanmakta olduğunuz E-posta hizmetinin gereksiz posta ve kota durumunuzu kontrol ediniz. Oryantasyon eğitimi geçerlilik süresini ve Cisco NetAcad ortamına giriş yapabiliyor olduğunuzu kontrol ediniz,Sorun yaşarsanız kayıtlı olduğunuz Akademi LMC ile irtibata geçiniz.
  • Eğitim yaptığınız laboratuardaki öğretmen bilgisayarına bir localhost oluşturup BTT ve CCNA-Discovery 1-2-3-4 eğitim içeriklerini yükleyin.
  • Tüm öğrencilerin bilgisayarlarında Flash Player eklentisinin kurulu olduğundan emin olunuz,
  • Packet Tracer son sürümünü (Ver:5.3) öğretmen bilgisayarı üzerinde indirilebilir biçimde paylaşın, bu işlem için dilerseniz dosya paylaşımı yada localhost , en iyi yöntem olarakta ikisini birden kullanarak hazırlayın.
  • Sanal Pc ve Sanal Laptop  araçlarını hem indirilebilir şekilde sağlayın, öğretmen bilgisayarına kurunuz,
  • Sınıf yönetim yazılımlımlarından herhangibir tanesini tüm laboratuarda kullanılır hale getiriniz,
  • Rahat çalışabilmek için çift ekran destekli bir bilgisayar kullanarak genişletilmiş ikincil ekranınızı projeksiyona bağlayınız, (Hatırlatma notu: Klavyenizdeki Windows +P  tuş kombinasyonu ekran tercihinize yardımcı olmaktadır.)
  • Varsa akıllı tahtanızın gerekli yazılımlarını öğretmen bilgisayarına yükleyip kalibrasyon işlemlerini gerçekleştirerek çalışır vaziye getiriniz,
  • Öğretmen bilgisayarında . Cisco WEBex için (Access Anywhere Agent yazılımını kurunuz) gerekli yüklemeleri yapınınız. Bu şekilde o gün sınıfa gelemeyen fakat bulunduğu ortamdan dersinizi senkron eğitim yöntemiyle  takip edebilecektir. Bu şekilde kursiyerlerinize fırsat eşitliği sağlamış olursunuz. (Daha detaylı bilgi için https://freetrial.webex.com/ adresine bakabilirsiniz. 14 Günlük ücretsiz kullanım sağlanmaktadır.)
  • Eğer Webex sistemini kullanmıyacaksanız localhostunuza VLC (Openmeeting veya BigBlueButton  ) sistemini kurarak senkron eğitim aracı olarak kendi sunucunuzu çalıştırabilirsiniz. Çalıştırdığınız VLC’yi localhost’unuz üzerinden moodle (Open source LMS: Açık kaynak kodlu Ders Yönetim aracı Moodle) eklentilerini yükleyerek çalıştırabilirsiniz,
  • Akademinize ait blog üzerinden tüm kullanıcılara ders programı ve ders planınız hakkında gerekli bilgileri uygun zamanlarda gönderiniz, Yıllık bazda kurs planı hazırlayarak MEB NetAcad sistemi ile proje yöneticilerine bildiriniz,
  • Öğrencilerin aktif katılımını sağlayabilmek, üst düzey düşünme becerilerini geliştimek, beyin fırtınası yapabilemelerine imkan sağlayacak ortamı web günlüğü(blog) sitesinde veya moodle üzerinde ister localhostunuz da isterseniz internet ortamında oluşturunuz,
  • Cisco HelpDesk-LiveChat normalde açık olan bilinen UDP portları dışında bir portta iletişim yaptığı için eğer ağınızda kurulu bir Fireweall mevcut ise gerekli ayarlamaları yaparak ilgili portları açın veya açtırınız, Bu işlemi ağ yöneticiniz ile görüşerek Eğitmen ve Yöneticiler için ayrı bir kullanıcı gurubu üzerinde yaptırılmasını sağlayınız,
  • Kursiyerlerinizi sisteme kaydetmeye yardımcı olacak biçimde bir tablolama yazılımında sınıf listesi oluşturunuz. Bu listede Student id, Ad, Soyad, e-posta, messenger ve telefon bilgilerini toparlayın. Bu dosya yardımı ile add_student_template (.csv) dosyasını oluşturunuz,(Boş örneği Cisco NetAcad içerisinde mevcuttur.) Kursiyerlerinizin daha önce kayıtlı olup olmadığını araştırın. Kayıtlı ise içlerinde açtığınız eğitimi almış fakat başarılı olanları kursiyer kayıtlarınızdan çıkartın.  Kayıtlı olup daha önce başarısız olanları ayrı bir liste olarak hazırlayınız. Tablolama dosyasından başarılı kursiyerleri ve sisteme kayıtlı başarısız kursiyerleri silerek add_student_template dosyasının son halini oluşturun. Bu dosyayı (.csv) formatında kaydederek Sisteme ilk defa girecek kursiyerleri Cisco Netacad sisteminde açacağınız sınıfın adı ve özelliklerini Registrar yetkisine sahip biri veya Öğrenci İşleri aracılığı ile kaydettiriniz. Eğer siz bu yetkiye sahipseniz yeni kursiyerleri Ağ Eğitim merkezi Ana İletişim Sorumlusunu (Academy LMC) bilgilendirerek sisteme ekleyin.
  • Daha önceden başarısız olan ve yeni kaydolan kursiyerlerinizi sınıfınıza dahil edin veya Registrar yetkisine sahip biri aracılığı ile kaydettirin. (Enroll Class Roster işlemini gerçekleştiriniz.)
  • Kursiyerlerinize hoşgeldiniz mesajı yollayınız,
  • Kursiyerlerinizi E-postanız üzerinde oluşturacağınız kurs ismini verdiğiniz guruba kaydediniz. Farklı araçlar kullanıyor olsa bile bu gurupları en az birinde tam liste olarak oluşturup birinden diğerine aktarabilirsiniz. Bu bazı durumlarda size kolaylıklar sağlayacaktır.(Gmail üzerinde oluşturup Hotmail’e oradandan kendiliğinden Live Messenger’a aktarılabilir.Veyahut tam tersi bir sıra izleyebilirsiniz.)
  • Kurs içi değerlendirme ölçeğinizi sınavları açmadan önce belirleyiniz.
  • BTT1 V4.0 ve üstü için;
    Skills Rewiev Exam…. 1
    Modul 1…………………….3
    Modul 2…………………….3
    Modul 3…………………….3
    Modul 5…………………….3
    Modul 6…………………….3
    Modul 7…………………….4
    Modul 8…………………….5
    Modul 9-10……………….4
    Final Exam 1-10……….25
    Modul 11…………………..3
    Modul 12-13……………..3
    Modul 14…………………..3
    Modul 15-16……………..3
    Windows 7 ……………….4
    Final Exam 11-16………25
    Skills(Uygl. becerisi)….5
    Toplam……………….100
  • CCNA-Discover 1 V4.0 ve üstü için;CCNA-Discover 2 V4.0 ve üstü için;
    Modul 1…………………….5
    Modul 2…………………….5
    Modul 3…………………….5
    Modul 4…………………….5
    Modul 5…………………….5
    Modul 6…………………….5
    Modul 7…………………….5
    Modul 8…………………….5
    Modul 9…………………….5
    Final Exam ……………….50
    PT Practice Exam 1…..(10 Tüm diğer ağırlık değerlerini  5 yerine 4 yaparak uygulamaya ağırlık verebilirsiniz. Eğitemn tercihine bırakılmıştır.)
    Skills………………………..5
    Toplam……………….100
  • CCNA-Discover 2 V4.0 ve üstü için;
    Modul 1…………………….4
    Modul 2…………………….4
    Modul 3…………………….4
    Modul 4…………………….4
    Modul 5…………………….4
    Modul 6…………………….4
    Modul 7…………………….4
    Modul 8…………………….4
    Modul 9…………………….5
    Final Exam ……………….50
    PT Practice Exam 1…..2
    PT CCENT Practice Exam 1…..3
    PT CCENT Practice Exam 2…..3
    Skills………………………..5
    Toplam……………….100
  • CCNA-Discover 3 V4.0 ve üstü için;
    Modul 1…………………….3
    Modul 2…………………….3
    Modul 3…………………….3
    Modul 4…………………….3
    Modul 5…………………….3
    Modul 6…………………….3
    Modul 7…………………….3
    Modul 8…………………….3
    Modul 9…………………….3
    Final Exam ……………….40
    PT Practice Exam 1…..15 (Packet Tracer Uygulamaları ağırlıklı-1.uygulama)
    PT Practice Exam 2…..15 (Packet Tracer Uygulamaları ağırlıklı-2.uygulama)
    Skills………………………..3
    Toplam……………….100
  • CCNA-Discover 4 V4.0 ve üstü için;
  • Grades (Ulusal Not Derecelendirme Modeli) bilgisini  aşağıdaki derecelendirme aralığında belirtildiği gibi (Wighted Percentage – Kurs ortalaması ) değerine göre belirleyiniz.
    A+ (90-100)
    A- (85-90<)
    B+(80-85<)
    B-(70-80<)
    C+(60-70<)
    C-(50-60<)
    D+(45-50<)
    D-(35-45<)
    E+(30-35<)
    E-(25-30<)
    F+(10-25<)
    F-(0-10<)

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Pendik Teknik ve E.M.L. – Cisco Yerel Yetkili Ağ Eğitim Merkezi

{lang: 'tr'}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir