CCNA -Discovery Eğitimi toplam 4 kurdan oluşmaktadır.
Bunlar ;
- CCNA Discovery I (Networking for Home and Small Business)
Ev ve Küçük işletmeler için Ağ Eğitimi - CCNA Discovery II (Working at a Small to Medium Business or ISP)
Orta ve Küçük işletmeler için Ağ Eğitimi - CCNA Discovery III (Introducing Routing and Switching in the Enterprise)
Şirketlerde Yönlendirme ve Anahtarlamaya Giriş - CCNA Discovery IV (Designing and Supporting Computer Networks)
Bilgisayar Ağlarını Tasarlamak ve Desteklemek
Cisco Netacad Eğitim Modeli içerisinde yer almamasına karşın genel kabul ve uygulama gereği CCNA-Discovery Eğitimine alınacak kursiyerlerin öncelikli olarak Bilgisayarları ve temel işletim sistemlerini tanımaları amacıyla; BTT (Bilişim Teknolojilerinin Temelleri): IT Essentional Eğitimine alınmaktadır. Sistem içerisinde her kur bir önceki kuru yeterlilik şartı olarak kabul etmektedir. Dolayısı ile kur atlamak gibi bir olay söz konusu değildir.
M.E.B. ile T.B.V. arasında imzalanan 19.9.2006 Tarihli protokol ve 18.12.2008 Tarih ve 6592 sayılı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Çerçeve Eğitim Planı doğrultusunda eğitmen olacak kişilere her kur;
- BTT 30 saat, CCNA-Discovery 1 30 saat olmak üzere birlikte toplam 60 saat , (2010 yılında Network Kursu olarak yeniden isimlendirilmiştir.) Eğitici Bilişim Teknoloji Formatörleri tarafında Mahalli Hizmetiçi Eğitim ile EGITEK – TBV BOLGESEL AKADEMI altında Proje Koordinatörlerine kursiyer Listesi gönderilip Mebbis üzerinde Hizmetiçi Eğitim Sisteminde onaylatılarak Elektrik-Elektronik ve Bilişim Teknolojisi öğretmenlerine verilebilmektedir.
- Ortantasyon Eğitimi (Kendi kendine,CCNA-Discovery 1 sonrasında yaklaşık 8 saat),
- CCNA-Discovery 2 60 saat, (Merkezi Hizmetiçi Eğitim şeklinde ve En az birer kez BTT ve CCNA-Discovery 1 Eğitimi verenler alınmaktadır.)
- CCNA-Discovery 3 60 saat (Merkezi Hizmetiçi Eğitim şeklinde ve Discovery 2 eğitiminde başarılı olanlar alınmaktadır.)
- CCNA-Discovery 4 60 ders saatidir. (Merkezi Hizmetiçi Eğitim şeklinde ve Discovery 3 eğitiminde başarılı olanlar alınmaktadır.)
Öğrencilere verilecek eğitimlerin MEB -EĞİTEK 16.01.2009 tarih ve 2009/7 Sayılı genelgesi doğrultusunda sınav saatleri hariç süreleri;
- BTT 80 saat,
- CCNA-Discovery 1 80 saat ,
- CCNA-Discovery 2 80 saat,
- CCNA-Discovery 3 80 saat
- CCNA-Discovery 4 80 ders olmak üzere toplam 400 saatidir.
Ayrıca, Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında özellikle Bilişim Teknolojileri Alanı- Ağ Teknisyenliği Dalı öğrencilerine eğitimine paralel olarak uygun ders ve yarıyıllarda toplam 5 kur eğitimi 12. sınıf bitimine kadar tamamlatılması tavsiye edilmektedir. Bunun dışındaki öğrenciler ilgi merak ve istekleri doğrultusunda çeşitli eğitim modelleri ile ders dışı etkinlik faaliyetleri olarak bu sertifika öncesi eğitim programlarına katılabilmektedir.
- BTT eğitimini tamamlayanlar Giriş Seviyesi Ağ Bilgisyar Teknisyeni adayı,
- CCNA-Discovery 1 ve CCNA-Discovery 2 eğitimlerini tamamlayanlar Giriş Seviyesi Ağ Teknisyeni adayı
olmaktadır.
Eğitimlerin şekli Yüz-Yüze (Face to Face), sistemdeki adıyla %100 in Person olarak nitelendirilmektedir.